Regrutacija i selekcija u IT sektoru

Profesionalci u HR-u zainteresovani za rad u IT sektoru, kao i oni koji su već angažovani u njemu, od 2017. godine imaju priliku da prođu kroz jedinstveni trening na našem podneblju „Regrutacija i selekcija u IT sektoru“.  Reč je o obuci specijalno skrojenoj da omogući polaznicima da steknu dragocena znanja i uvežbaju veštine potrebne za kvalitetno sprovođenje regrutacije i selekcije, uz uvažavanje svih specifičnosti IT sektora.

Autori i voditelji treninga su:

Dragana Mitrić – Aćimović
doktor psihologije, HR konsultant sa dugogodišnjim iskustvom u regrutaciji i selekciji za brojne poslodavce i IT sektor, autor edukacije o strategijama zadržavanja i motivisanja zaposlenih u IT sektoru i osnivač Culture Management Academy.

Aleksandar Sabo
programer, vodeći čovek organizacije za edukaciju programera Code Tailor sa više godina iskustva u vođenju IT timova, privlačenju i selektovanju zaposlenih.

Svaki trening uključuje i gostujuće predavače, koji su istaknuti u oblasti koju trening pokriva.

Trening se održava vikendom (subota i nedelja) i podrazumeva ukupno 16 sati rada. Tokom njega biće obrađene teme kao što su:

 • Definisanje zahteva radnog mesta u IT okruženju, i kako izbeći zamke koje nosi sa sobom;
 • Specifičnosti kreiranja oglasa i kanala regrutovanja;
 • Kreiranje IT mreže za regrutaciju;
 • Targetiranje profesionalaca koje želimo za svog klijenta/poslodavca i put pridobijanja;
 • Proaktivno regrutovanje;
 • Selekcija prijava: indikatori od značaja za IT;
 • Intervju i testiranje u IT sektoru – kooperacija psihologa i programera;
 • Procena motivacije i uklopivosti u organizacionu kulturu poslodavca;
 • Formiranje ponude i pregovaranje o angažmanu;
 • Pisanje izveštaja o kandidatima.

Cena kotizacije iznosi 26 hiljada dinara, pri čemu se za grupne prijave (dvoje i više učesnika) odobrava popust od 10 posto. Kotizacija obuhvata pored učešća, štampani materijal, osveženje i sertifikat. Interaktivni rad se odvija u malim grupama do 12 učesnika. Rezervacija mesta se ostvaruje uplatom kotizacije.

Termin sledećeg treninga:

 • 22. i 23. Februar 2020.

Na trening se možete prijaviti na sledećoj adresi:

office@culturemanagement.rs


Polaznici naših treninga dolaze iz svih krajeva Srbije, kao i BiH. Prenosimo komentare nakon treninga nekih od polaznika:

“Trening toplo preporučujem svim regruterima koji rade u IT-u. Osim opšteg i sistematskog pregleda procesa regrutacije, Dragana i Aleksandar su se osvrnuli i na dinamiku i specifičnosti IT tržišta, sa mnoštvom saveta i primera iz prakse i pogledom na regrutaciju iz ugla programera. Dobar regruter mora poznavati potrebe, interesovanja i razmišljanja onih koje regrutuje, a ovaj trening pruža upravo to.”

Ivana Mošić
Talent Acquisition Lead
at EneTel Solutions d.o.o. Beograd

“Od treninga sam očekivala da steknem nova saznanja o specificnostima koji se tiču procesa pronalaženja, privlačenja i selekcije kadra u IT sektoru. Trening je i više nego opravdao moja očekivanja. Ta sinergija psihologije i IT-ja mi je donela veoma konkretne, praktične i korisne smernice koje će mi biti od koristi u daljem radu. Preporučila bih ga onima koji imaju učešće u nekoj od faza izbora kandidata u IT firmama, kako zaposlenima u ljudskim resursima većih firmi, tako i start-up-ima kojima je privlačenje kvalitetnih ljudi veliki izazov. Veoma koristan i zanimljiv trening.”

Dragana Božić
Integration Engineer
at Cap4 Lab s.a.r.l., Luksemburg